10628 - Balle 28 Nov 18 - 002 Banner

Forældresamarbejde

Når man som forældre har valgt, at få sit barn passet i Balle Børnehave, har man samtidigt, som forældre uddelegeret en del af omsorgen og dannelsen af jeres barn til personalet i børnehaven.

Jeres "kæreste eje" er lagt i vore hænder for en tid og vi vil gøre vores bedste for at give jer og jeres barn en glad og lærerig tid i børnehaven.

For at forældre og personale kan få et åbent og ærligt samarbejde og barnet så god en dag, som muligt, har vi sat os disse mål:

Forbesøg
Når vi har kontaktet jer pr. brev/mail vil vi meget gerne, at I ringer og finder tid til et forbesøg hos os, sammen med jeres barn. Til forbesøget finder vi sammen en dag, hvor vi kan have en opstartssamtale. Til opstartssamtalen kan I fortælle lidt om jeres barn og den opstart i regner med barnet vil få. Vi vil da fortælle om vores daglige struktur, aktiviteter og fortælle hvilken personale jeres barn vil få primær kontakt til og samtidig vil vi fortælle om en god indkøring og hvilken betydning det vil have for jeres barn.

I indkøringsperioden
Vi vil gerne, at I fortæller os hvad, der påvirker jeres barn, har det foreksempel været en travl morgen, er barnet træt osv. og andre relevante oplysninger, der vil kunne hjælpe OS til at varetage jeres barn bedst muligt. Vi fortæller også om jeres barns oplevelser i løbet af dagen og det er vigtigt at vi har daglig kontakt i begyndelsen. Vi vil forsøge bedst muligt at informere andet personale, hvis den primære voksen er går tidligt hjem, eller lægge et lille brev på jeres barns garderobe.

Vi har hovedansvaret, for at denne kontakt bliver skabt, men kan af forskellige grunde have svært ved at være opsøgende i alle situationer.

Information
I som forældre skal tjekke jeres barn ind og ud elektronisk via Intra systemet VIGGO. Igennem VIGGO kan i også maile til børnehaven og i kan hjemmefra melde jeres barn fri, syg eller andet. Dog er det meget VIGTIGT at i hverdag siger godmorgen og farvel til en voksen sammen med jeres barn. Vi informerer oplysninger til jer via VIGGO, vi skriver et nyhedsbrev en gang om måneden og vi har en tavle i børnehaven, hvor vi skriver om dagens gang og anden information. Vi forventer, I selv følger med og læser, de informationer vi skriver og i er altid velkommen til at spørge os, hvis i er i tvivl om noget..

Vi forventer, at der er fremmøde til vores aktiviteter og at det vægtes i hjemmet at deltage.

Samtaler
Ved opstart får i tilbudt en opstartssamtale. Når jeres barn har gået i børnehaven i ca.3 måneder, bliver i tilbudt en 3 måneders samtale, hvor vi snakker om hvordan indkøringen er gået, hvordan i og jeres barn har det og vi fortæller om, hvordan det går i børnehaven. Igen får I tilbudt en samtale når jeres barn går i førskolegruppen. Hvis i som forældre på noget tidspunkt har brug for en snak, om jeres barn, kan i altid aftale et tidspunkt for et møde med os. Vi vil rigtig gerne den gode dialog, da vi ved den har stor bedtyning for jeres barn, så sig endelig til, så vi i fællesskab kan løse eventuelle problematikker.

Det er vigtigt for os:

• At barn og forældre får en god opstart i Balle Børnehave.
  • At I føler jer velkomne, finder tillid og tryghed hos os.
  • At I informerer os om episoder, der har indvirkning på jeres barns dag hos os som humør, sygdom i familien, hvem henter jeres barn og andre oplevelser.
  • At I informerer om begivenheder/hændelser, der har betydning for barnets daglige trivsel, som læge, tandlæge besøg og behandling af sygdomme.
  • At I har interesse i at høre, se billeder og få anden information om jeres barns dag i Balle Børnehave.
  • At vi i fællesskab har et ansvar for barnets udvikling og derved informerer vi jer om vigtige hændelser/oplevelser i børnehaven og I har mulighed for at ytre jeres mening omkring hver dagen i børnehaven og evtuelt stille spørgsmål til vores beslutninger.
  • At I gradvis modner jeres barn til at kunne klare flere ting selv, som at tage tøj af og på, selv gå ind i børnehaven, sætte madpakken i køleskabet, selv bære rygsækken, selv vaske hænder og meget mere.